onsdag 20 juni 2012

Hej för första gången!
Sitter på trappan ute i solen och värmen som äntligen har kommit i tid till midsommar och funderar på om det är dags att ge bloggandet en chans. Många har frågat varför/om jag inte har en blogg med mina slöjdade saker och idéer. Ok, jag gör ett försök då!
Bloggen kommer att handla om slöjd men även om livet på landet med får, höns, katter och hund. Mitt slöjdande utgår nästan alltid från ett behov, jag saknar en varm sjal, en funktionell väska eller en fin jacka. Senast var det en grov virknål som saknades för att kunna virka grytlappar av klippta gamla t-shirts. Då åkte täljkniven fram och när jag ändå håller på är det roligt att smycka föremålen också! Allt skapande är roligt och nästan allt material också... men ullen är nog bäst. Ullnörd, ja, det är jag ;) Därför går det några finullsfår i ängen bakom huset. De täcker husbehovet av ull, skinn och kött men håller även fint avbetat runt gården.

Nu väntar nedklippning av en liten provväv, valkning/stampning, sträckning och torkning. Ville gärna prova hur garnet blir i ett tyg innan jag varpar och sätter upp en längre ylleväv. Har en dröm om att väva ett tyg till vadmal, åka till Skrekarhyttan och vara med vid stampen där. Garnet i provväven är Ullcentrums sk finullsgarn 8/2 på kon (bara 60 % finull i det) som varp och 1-tr rent finullsgarn till inslag. Det känns stor skillnad på det rena finullsgarnet och det 60 %-iga... Men även det 60 % finullsgarnet är mjukt och ger ett mycket fint tyg som stickat och valkat. Kanske får det bli en stickad tröja, lätt valkad också av konen, det lär den räcka till, 2,5 kg som den väger!

Bähä då!

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera