söndag 28 december 2014

Kofta på gång

Efter provstickningar och beräkningar är koftan på gång. 128 m är upplagda med en tillfällig uppläggning och stickas med sticka 4 mm. Jag såg en fin kofta tidigare i höstas med flätor i raglanökningarna och tänkte att det kunde bli fint i min kofta också. Den blir utan annat mönster och bara i en färg även om garnet skiftar långsamt i färg. Jag stickar runt och tänker mig att jag ska klippa upp den fram och göra framkant efteråt. Kanske ångrar jag mig och låter den vara en tröja.


Jag har ökat åtta maskor vartannat varv, en på var sida om flätorna. Flätorna består av  fyra maskor och flätas vart fjärde varv. Hitintills har jag gjort fyra förkortade varv i ryggen för att öka på längden i nacken på koftan. Jag kommer att behöva göra fler extravarv för att få koftan tillräckligt lång i ryggen.

8 kommentarer:

 1. Åh, vad snyggt med flätor i raglanökningarna!

  SvaraRadera
 2. Så snyggt med flätan, det måste jag prova nästa gång :-)

  SvaraRadera
 3. Riktigt fint med fläta i raglan! Tänk att den lilla detaljen kan ge ett sånt lyft till plagget.
  Tusen tack för den idén! Ska absolut testas någon gång framöver.

  SvaraRadera
 4. Tack för era fina kommentarer! Jag har valt att sticka en avig på var sida om flätan för att lyfta fram den. Vet inte om det hjälper... men det får vi se :)

  SvaraRadera
 5. Jag tycker väldigt mycket om din modell av kofta/tröja. Enkel och mycket fin.

  SvaraRadera
 6. Eva Andersson
  Och jag som har fått hålla i den, vet hur fin den är! Lycka till med ökningarna för det kändes lite svårt att råda dig ;-(

  SvaraRadera
 7. Kommit en bit till på väg. Du ska få prova på mig igen Eva, du förstår ju precis vad jag menar när jag ställer en massa konstiga frågor som om det jag stickat nu är vägrätt i nederkanten eller om jag behöver längre rygg :)

  SvaraRadera
 8. Jättefin! Flätor är alltid så snyggt!

  SvaraRadera