tisdag 3 december 2013

Nallen Vera

Nu har jag blivit lite tokig igen ;)
Har flera julklappar som borde färdigställas men vad gör jag? Jo, blir helt förälskad i en nalle som bara måste stickas!

Tittar en del i min Facebook och deltar i Online Stickkafé där. Så farligt tidsfördriv! Så många fina bilder och mönster passerar varje dag och i fredags var det dags igen...Världens underbaraste nalle taggades! Sitter man helt ensam hemma en fredagskväll så kan man ju lika gärna sticka något kul. Köpte mönstret, laddade ner och började sticka under tiden norsk TV visades på datorskärmen. Jo, norsk TV har gjort en helkväll med bara stickning, nasjonal strikkekveld. Tror det var sammanlagt tolv timmars sändning... och jag har nog sett de flesta timmarna nu i olika etapper. Många vackra norska tröjor och vantar har passerat. Kan ses på norsk tvplay och därefter gjordes ett försök till världsrekord - klipp ett får, spinn och sticka en tröja på under fem timmar. Nåja norska får har fetare ull än australiska merino som har världsrekordet på knappa fem timmar medan norska rekordet hamnade på dryga åtta och halv timme. Inte så lätt att sticka av fet, otvättad ull.

Hur gick det med nallen Vera?


Hon är färdig men eventuellt syr jag några stygn ytterligare till ögonen. Så rolig stickning i ett enda stycke, bara några stygn efter stoppningen av nallen. Många finurliga lösningar i mönstret!

Ha det gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar