lördag 11 januari 2014

Lite gammalt...

Tittade på foton och hittade en del av tovade saker jag gjort för några år sedan. Det blir en fotokavalkad idag!

Först ut är nålfiltade tomtar som flyttat till min yngsta dotter. Min äldsta dotter fick en större nålfiltad tomtefar som jag inte har någon bild av.
Glöggvärmare, eller ja, varmhållare till glöggen är mer korrekt.

Denna blomsterranka var vi många om att göra till en utställning i Herrgårdsparken i Mariannelund 2011. Den såldes senare till förmån för Cancerfonden.


Vi satte Mariannelund på kartan också ;) Tovad av råull med en mossa och grenar som inlägg. Därefter nålfiltade vi på detaljer som linnea för Småland mm. Även kartan var med på utställningen och såldes till förmån för Cancerfonden.


Denna spindel hängde i ett nät av mattrasor mellan ett par stora tallar hela sommaren - samma utställning.


Så roligt att tova blommor!!

Så några tovade saker som deltog i Eco Craft-utställningen på Eksjö museum.
Väska med en rest av en gammal polyestergardin intovad. Inte ett stygn förutom de stygn som syns på axelremmen och på sidan för att fästa rankan med blomknoppen.


Virkade mormorsrutor ihopsydda för att sedan tovas in i väskans lock. Inga stygn utom för att fästa axelremmen.

En tovad kruka för utomhusbruk, av ull som mina hundar dragit ut och lekt med. Den håller några år och sedan blir det komposten!


Ikea har fina lampor att tova nya lampfodral till, eller hur? Roligt var det i vart fall!
Men säg den glädje som varar, Molly tyckte att den såg fin ut att leka med. Tur att vi har jordfelsbrytare annars hade vi nog inte haft en levande hund efter det tuggtestet. Det går fort när valpar gör bus! Ull är gott och det vet ju matte så hon skulle ställt lampan utom räckhåll.Och till sist, tror jag, en linvätte. Tovad av Åddeboulls ull-linsammankardning. Det blir en så härlig kvalitet av den kvaliteten! Och så ser det ju automatiskt ut som en vätte eller annat småknytt.

Allt för i kväll, gonatt vänner!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar