torsdag 23 augusti 2012

Armband i yllebroderi

Efter alla fina utställningar i sommar blev jag så sugen på att få brodera något på ylle, vadmal eller kläde. När tiden inte tillåter något större broderi får man hitte på något litet! Ett armband kunde vara lagom. Gillar ju får och ull, så vad var naturligare att försöka mig på, än några får. För att ha något på näthinnan tog jag fram en inköpt linnehanduk med får på. Jag har inte ritat av utan bara fritt broderat utan att ha ritat något på tyget först. 


Jag har sett många härliga broderier från Fingerfärda och deras fina muddar och tänkte att jag kunde göra något liknande. Jag la upp ca 50 m med entrådigt ullgarn på st 2 och stickade ca 45 varv innan jag maskade av. Tanken var att låta den stickade kanten rulla sig utåt runt ylletygskanten när jag sydde på den som foder på armbandet.


Fårpälsen broderade jag i knutsöm, det blev ullockar av det, och jag är nöjd! Ok, huvudena kunde varit både bättre och synligare. Just nu vet jag inte om de liknar får eller möss ;) fniss...
Kanske kommer jag att lägga till några stygn för att markera dem.
För att pröva fler tekniker applicerade jag några romber i rött ylletyg och langetterade fast dem med rött garn. Det såg ändå inte färdigt ut, det fick bli några stjärnor i grått ullgarn och några stygn och knutar med vitt garn på de röda romberna också. Det finurliga med Fingerfärdas muddar är resårbandet. Jag har gömt det mellan yllebroderiet och det stickade fodret. Jag har satt fast resåren med rött ullgarn i knutar. Och jag måste nästan göra en till för den ser mer ut som en mudd än ett armband. Så det kan gå!


2 kommentarer:

  1. oj, så mycket fint! Du är så fantastiskt duktig med garn, nål och tråd!Jätteläckra muddar / armband!

    SvaraRadera
  2. Tack!
    Oj, kanske lite otydlig där, alla bilder är från ett och samma armband. Kan bli två så småningom!

    SvaraRadera